top of page

PROSJEKTER

Arbeidet som møbeltapetserer kan være svært variert, og jeg har en urokkelig tro på effekten av at vi tar vare på det vi har fremfor å kaste og kjøpe nytt. Jeg tror også du blir mer i glad i og tar bedre vare på møbler du har valgt stoff til selv.

Les mer nedenfor, og kontakt meg om du ønsker hjelp med omtrekk.

KLASSISK RENOVERING

Gamle lenestoler og ørelappstoler har ofte stor affeksjonsverdi, er solid laget og verdt å ta vare på. Som grunnregel putter vi alltid samme type materialer inn i møblene, som vi tar ut. Gamle lenestoler og sofaer er gjerne fylt med naturmaterialer som alfagress, kokosfiber og hestehår. Dette benytter vi fortsatt i dag. Vi snører også nye fjærer på tradisjonell måte.

RETROSTOLER OG KALDSKUM

Retrostoler fra 50-, 60- og 70-tallet er fortsatt i vinden, og blir noen skikkelig perler etter omtrekk. Disse stolene er gjerne bygget på moderne nosagfjærer med kaldskum i sete og rygg. Om stoppen er original er den ofte porøs eller sammenklemt, og må i de fleste tilfeller skiftes ut før omtrekk. Til gjengjeld øker møbelets levetid med flere tiår.

SOFAER

Både nye og gamle sofaer kan trekkes om. Her går det med både mer materialer, stoff og tid enn i mange andre prosjekter. Likevel kan det være en god investering om du kjenner at sofaen du har egentlig er perfekt, og at kjøp av ny ikke gir deg det du trenger. Pris for omtrekk påvirkes blant annet av sofaens størrelse og tilstand, om den har løse eller faste puter, og om det er mye eller lite detaljarbeid.

SPISESTOLER

Mange spisestoler klarer seg med litt påfyll i stoppen og nytt trekk. Andre kan trenge helt ny stopp. Har du eldre spisestoler med fjærer i, kan disse erstattes med en enklere, men solid stopp i naturmaterialer.

PUTER PÅ MÅL

Med flere skreddersydde løsninger hjemme, er det ekstra stilig om også putene passer perfekt. Jeg skjærer til nye puter og syr trekk på mål. Har du plassbygget sofa hjelper jeg deg gjerne med både utforming av puter, søm av trekk og valg av møbelstoff

DESIGNKLASSIKERE

Designklassikere er gjerne solid bygget, men har ofte både sliten stopp og tekstil. Om du vil oppgradere møbelet til en mer moderne look, eller gjenskape den originale stilen så langt det går, er begge deler mulig. I begge tilfeller liker jeg å researche litt ekstra og bli kjent med historikken før jeg går løs på arbeidet.

bottom of page